Miercuri, FC Buzău a disputat a cincea partidă amicală înainte de începerea noului sezon, împotriva ultimei clasate în sezonul trecut al Ligii a II-a, Aerostar Bacău. În ciuda faptului că echipa din Bacău a retrogradat în Liga a III-a, buzoienii antrenați de Cristi Pustai, nu au reușit decât un scor egal (1 – 1). După o primă repriză în care niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să marcheze, FC Gloria Buzău a deschis scorul la începutul reprizei a II-a, în minutul 57, prin Serge Ekollo, însă echipa băcăuană a egalat zece minute mai târziu şi partida s-a terminat la egalitate.

Componența echipei antrenată de Cristi Pustai în partida cu Aerostar a fost următoarea: Cristian Avram – Flavius David, Sebastian Ghinga, Kamil Wiktorski, Călin Toma, John Mondragon, Alin Cârstocea, Cristian Ciobanu, Serge Ekollo, Tudor Oltean, Adrian Chică-Roşă. După pauză au mai intrat în teren Relu Stoian – Daniel Vîrtej, Modibo Keita, Ariel Lopez, Ciprian Petre, Dumitru Rogac, Gheorghe Andronic, Alexandru Neacşu și Radu Zamfir.

Pentru FC Gloria Buzău a fost a cincea partidă de pregătire înaintea debutului noului sezon, după meciurile cu Astra (4-1), CSM Râmnicu Sărat (7-0), FCSB (1-5) şi Petrolul Ploieşti (1-0).

Buzoienii mai au de disputat un singur meci amical înainte de debutul noului sezon de Liga a II-a, cu Șomuz Fălticeni, partidă programată sâmbătă, 24 iulie, de la ora 17:00, pe stadionul din Crâng, meciul urmând să se joace fără spectatori.

Noul sezon competițional va debuta cu un meci în deplasare pentru buzoieni, prima partidă din Liga 1 urmând să fie disputată împotriva FC Hermannstadt. Meciul este programat sâmbătă, 31 iulie, de la ora 13:30.