Erori, lipsă de atitudine şi determinare, egal înfrângere sigură. Cam aşa s-ar putea rezuma matematic, un termen foarte drag antrenorului FC Buzău, ceea ce s-a întâmplat duminică la prânz pe arena din Crâng. Cele trei zile de odihnă în plus (Buzăul jucase sâmbătă,

iar ardelenii marţi) nici că au contat, ba dimpotrivă, clujenii au părut a fi cei proapspeţi şi care şi-au impus jocul fără prea mari probleme.

Susţinuţi frenetic pe tot parcursul jocului de o frumoasă galerie formată din câteva zeci de suporteri, la care s-au adăugat şi „fraţii” dinamovişti veniţi pentru meciul din aceeaşi seară, clujenii au intrat bine în joc şi, după ce Albert Voinea a ratat o situaţie uriaşă de gol (e adevărat, plecat dintr-o poziţie de offside nesemnalizată). Acelaşi jucător deschide scorul din careu, după ce Blejdea s-a distrat pe flancul stâng cu adversarii şi a centrat ideal în faţa porţii. Buzăul se clatină şi clujenii marchează din nou, dar golul este anulat corect pe motiv de offside.

Gazdele încearcă să revină în joc, dar eforturile lor sunt zădărnicite fie de propriile precipitări, de o aşezare foarte exactă în teren a oaspeţilor sau chiar de arbitrul de centru, care decide să ofere pauze de hidratare tocmai când amfitrionii se apropiau periculos de poartă. Chiar şi aşa, Ciobanu trage bine din lovitură liberă, dar portarul advers reţine, la fel cum se întâmplă şi cu un şut de la distanţă trimis de Alin Cârstocea. Avantaj minim pe tabelă la pauză, în favoarea vizitatorilor.

După pauză asistăm la un recital deparade ale celor doi portari, cu Relu Stoian în prim-plan. Acesta boxează bine un balon trimis puternic de Dican către poartă, iar omologul său din poarta Universităţii se remarcă la un „trasor” trimis de la peste 30 de metri de Ionuţ Neacşu, un puşti venit pe ultim sută de metri de la FCSB.

La cealaltă poartă, fostul căpitan al Craiovei lui Mititelu din sezonul trecut, Denis Ispas, trage bine de la 30 de metri din lovitură liberă, dar Stoian este şi de data aceasta atent şi respinge de la rădăcina barei. Finalul aparţine tânărului Florin Haită, cu două frumoase execuţii, una respinsă bine de portar, iar cealaltă în plasa laterală. Singurele zbateri ofensive ale buzoienilor îl au în prim-plan pe Ciobanu, bine stopat în două rânduri de portarul advers, şi pe Ekollo, care primeşte o pasă bună de la Ciprian Petre, dar trage alături de poartă. Fluierul de final consfiinţeşte un succes meritat al echipei mai mature şi mai determinate, în vreme ce Buzăul ajunge la al doilea eşec consecutiv.

„Am primit un gol foarte uşor. A fost o greşeală impardonabilă. Am căzut prea uşor în capcana lor. Practic, golul a fost parcă tras la indigo cu primul marcat de Cluj, pe teren propriu cu Timişoara. Cei de la Cluj, după gol, au făcut ceea ce trebuia să facă. Să închidă jocul şi să încerce pe contraatac.

În schimb, noi nu am reuşit să deschidem jocul, am şutat foarte puţin la poartă. Am avut multe faze fixe, dar bătute slab.

Îmi pare rău pentru microbiştii din Buzău. Sunt dezamăgit şi de atitudinea jucătorilor.

La primul meci oficial la Buzău, contra unei echipe cu nume, m-aş fi aşteptat la mai multă voinţă, dorinţă de victorie din partea jucătorilor mei. Din păcate, am avut şi ghinion la tragerea la sorţi a programului, meciuri cu probabil cele mai bune echipe din serie în primele două etape, când noi încă suferim la capitolul omogenitate”,a declarat după meci, Cristi Pustai, antrenorul principal al echipei buzoiene.

După ce a dat piept cu Hermannstadt şi Cluj, două echipe văzute printre pretendentele la promovare, pentru FC Buzău urmează o deplasare lungă şi dificilă tocmai la Timişoara, echipă şi ea fără puncte (e drept, cu un joc mai puţin). Bănăţenii mai au de jucat cu Călăraşiul, adică se vor întâlni exact următoarele două adversare ale buzoienilor. Şi ambele jocuri vor avea loc în deplasare. Clasamentul începe să se stabilizeze la cei doi poli – cinci echipe au deja punctaj maxim (6 puncte pentru Cluj, Slobozia, Hermannstadt, Chiajna şi Metaloglobus), iar altele cinci nu au acumulat niciun punct (Buzăul, Csikszereda, Poli Timişoara, Poitehnica Iaşi şi unirea Constanţa). Rezultatele de astăzi pot aduce i pe CSASteaua Bucureşti în vârful clasamentului, dacă „militarii” se impun în deplasarea de la Târgu-Jiu.

În ciuda unui program greu, niciun suporter buzoian nu anticipa situaţia actuală, ca echipa să nu aibă niciun punct după două etape. Rămâne ca dubla deplasare Timişoara-Călăraşi să arate o echipă mai motivată, mai activă, mai atentă şi mai determinată. Şi care să reuşească să adune punct (e). Pentru că altfel lucrurile ar putea degenera cu adevărat…

FC BUZĂU-UNIVERSITATEA CLUJ  0-1 (0-1)

A marcat:Voinea (9)

Cartonaşe galbene:Lopez, Mondragon / Ribeiro, Voinea

FC BUZĂU:Stoian, Zamfir,Wiktorski, Lopez, Toma, Mondragon, Cârstocea, Ciobanu, Ekollo, Oltean, Chică-Roşă Au mai evoluat C. Petre, Munteanu, Neacşu şi Gaitan Antrenor: Cristian Pustai

UNIVERSITATEA:Micle, Gîţ, Gugu, Ispas, Mitrea, Balgiu, Dica, Ribeiro, Hofman, Blejdea, Voinea  Au mai jucat Moraru, Haită, Pîrvulescu, Ţurcan, Teşcan   Antrenor: Erik Lincar

Au arbitratBogdan Dumitrache (Bucureşti), Gabriel Stroe (Piteşti) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

Observatori:Dorinel Dincă (Călăraşi) şi Ionuţ Borcan (Ploieşti)

(Articol: Florian NECULAI)

Pentru galeria foto clik aici…