Cu două sezoane în urmă, Metalul Buzău reuşea cea mai mare performanţă din istoria clubului, ajungând până în optimile de finală ale Cupei României. Printre „victimele” de atunci ale formaţiei antrenate de Vali Stan s-au numărat şi vecinii din Crâng.

Antrenor la SCM Gloria Buzău, Ilie Stan, a optat pentru o formulă experimentală, cu multe rezerve, iar Metalul s-a impus în urma loviturilor de departajare.

Acum, lucrurile au stat cu totul altfel. Cu un antrenor nou şi un nume schimbat, formaţia de eşalon secund şi-a luat de această dată tote măsurile de precauţie pentru a evita o surpriză. Antrenorul Cristi Pustai a folosit formula care a adus punctele de la Călăraşi, minus patru titulari, şi i-am numit aici pe Stoian, Ekollo, Cârstocea şi Ghinga. Chiar şi aşa, jocul a fost controlat de băieţii echipaţi marţi după-amiază în albastru, care au deschis scorul repede, după numai opt minute de joc.

Atunci, Ciobanu a şutat necruţător sub bară din marginea careului şi nu a dat nicio şansă fostului său coleg, tânărul Rareş Şerban, care apără din acest sezon buturile Metalului. Cu un minut înainte, un balon trimis de atacantul Chică-Roşă lovise una dintre barele laterale ale porţii gazdelor.

Până la pauză ocaziile se succed rapid la cele două porţi, dar Atomei, din poziţie bună, pentru gazde, respectiv Chică-Roşă şi Lazăr pentru vizitatori nu găsesc drumul spre gol.

O va face însă căpitanul Ciprian Petre, de la punctul cu var, cu numai trei minute înainte de pauză. Arbitrul acordă penalty la o infracţiune asupra lui Lazăr, iar veteranul de la FC Buzău transformă cu mare siguranţă, stabilind totodată şi scorul la pauză.

Elevii lui Vali Stan revin mai activi de la cabine şi Andrei Pavel reduce diferenţa, cu om execuţie sigură de la punctul cu var. Se fac schimbări în echipa oaspete, nou-intraţii Ekollo şi Gaitan trecându-şi în cont câteva şanse bune de a marca. Până la urmă va fi 1-3 pe final de meci, după ce Ekollo înscrie sigur din careu.

FC Buzău se califică mai departe şi continuă lupta pe două fronturi, în vreme ce echipei lui Vali Stan îi rămâne doar campionatul, unde va debuta vineri la ora 18, pe teren propriu, contra nou-promovatei Dinamo Bacău. De partea cealaltă, FC Buzău va disputa următorul joc de campionat sâmbătă la prânz, în compania nou-înfiinţatei Unirea Constanţa.

AFC METALUL BUZĂU- FC BUZĂU 1-3 (0-2)

Au marcat:Pavel (58-penalty) /  Ciobanu (8), C.Petre (43-penalty), Ekollo (90+1)

METALUL:Şerban, Ceauşu,Mihăeş, Stănică, Bălan, Stan, Tudorică, Zamfirescu, Atomei, Iacob (cpt),(Clătinici), Pavel Antrenor: Valentin Stan

FC BUZĂU:Avram, David, Wiktorski, Vîrtej,Oltean, Mondragon, Lopez, Ciobanu, C.Petre, Lazăr,Chică-Roşă  Au mai evoluat Oteliţă, Gaitan,Al.Munteanu şi Ekollo Antrenor: Cristian Pustai

Au arbitrat Caludiu Marcu (Constanţa), Marian Carson (Constanţa) şi Dorinel Colniceanu ­(Tulcea)

Observator: Costel Petre (Constanţa)

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Aurelian TRIFAN)