A şaptea rundă a Ligii secunde de fotbal din Românian a programat pe stadionul din vecinătatea Crângului unul dintre cele mai interesante dueluri ale etapei, FC Buzău primind replica echipei Metaloglobus Bucureşti. Două echipe bune, două echipe care ţintesc play-off-ul,

două vecine de clasament, care înainte de debutul jocului aveau acelaşi număr de puncte şi ocupau poziţii vecine, aproape de Top 6.

Cu mai puţin de jumătate de an în urmă, buzoienii, evoluând sub o altă denumire şi cu o altă conducere tehnică, sufereau un eşec sever pe terenul sintetic din Pantelimon, echipa fraţilor Herea mpunându-se tunci cu un categoric 5-1, după ce buzoienii au irosit un penalty la scorul de 1-1. Acum, a sosit vremea revanşei, iar amfitrionii s-au revanşat tot categoric.

Amfitrionii intră mai bine în joc, şi, după ce Munteanu şi Ciobanu trimit două şuturi-centrare reţinute de portar, iar Oltean îl găseşte pe acesta la post cu un şut bun de la distanţă, se produce rapid deschiderea de scor- mijlocaşul Alin Cârstocea se descurcă bine în careul advers şi trage imparabil la colţ, pentru 1-0. În continuare gazdele trec pe lângă gol, Chică-Roşă şi Ciobanu îl determină pe portarul advers să intervină spectaculos şi eficient în două rânduri, în vreme ce la cealaltă poartă buzoienii sunt ocrotiţi de şansă, la reluarea din careu a lui Alexandru Coman, care loveşte stâlpul porţii. Cu cinci minute înainte de pauză, acelaşi Cârstocea primeşte la 30 de metri de poartă, ridică scurt privirea şi trage tot la colţul din dreapta, fără şansă pentru portarul Gavrilaş. Scorul devine 2-0 şi ne menţine nemodificat până la pauză.

La reluare, oaspeţii operează patru schimbări dintr-un foc, căutând soluţii de a reîntoarce lucrurile în favoarea lor. Golul pică însă tot în poarta echipei vizitatoare- mai întâi Ciobanu şi Oltean îl mai pun la încercare pe Gavrilaş cu şuturi bine plasate, apoi Gaitan bate o lovitură liberă în minutul 56, iar balonul este deviat cu mâna de un adversar aflat în zid. Penalty just acrodat, şi transformat fără niciun fel de emoţie de căpitanul Cristian Ciobanu.

După ce aceluiaşi jucător îi este anulată o reuşită pe motiv de fault în atac, oaspeţii au o tresărire de orgoliu în minutul 68, după ce Ovidiu herea reia cu capul din careu şi reduce din handicap. Amuzantă reacţia plină de umor a unui  fan de la tribuna oficială, care a exclamat că  „unde dă Herea se rupe plasa”, aluzie la faptul că imediat după gol meciul a fost întrerupt câteva minute, deoarece plasa porţii se desprinsese. Ciobanu trage şi el bine în diagonală, dar alături de ţintă, iar Neacşu lămureşte definitiv lucrurile, după ce finalizează magistral o combinaţie rapidă şi spectaculoasă a gazdelor. Şutul d ela 25 de metri al lui Herea de la ultima fază a meciului mai contează doar pentru statistici şi pentru palmaresul personal al lui Relu Stoian, portar care s-a descurcat şi în acest meci foarte bine.

Acest succes urcă echipa antrentă de Pustai pe locul al patrulea al ierarhiei, fie şi provizoriu. Dacă Steaua şi Universitatea Cluj îşi câştigă meciurile, buzoienii vor coborî pe ultimul loc care duce în play-off. iată că strategia buzoiană şi răbdarea cerută de antrenor şi conducere au dat roade, după două eşecuri în rundele inaugurale apărând şi rezultatele pozitive. Acum urmează un meci de Cupă contra unei prim-divizionare, Academica Clinceni, paridă care va avea loc miercuri tot la Buzău, cu începere de la 16,30.  Apoi, în weekend, o deplasare în inima ţării, la Miercurea Ciuc, unde FC Buzău se va duela cu AFC Csikszereda.

Un minus la acest joc a fost reprezentat de absenţa, sau mai bine spus, prezenţa în număr redus, a microbiştilor buzoieni. Doar câteva zeci de fani au luat drumul stadionului sâmbătă la prânz, deşi vremea a fost foarte bună, rezultatele pozitive, iar  duelul părea cum nu se putea mai interesant. De vină e posibil să fi fost şi măsurile restrictive, care au determinat până şi  „Peluza Crâng” să părăsească arena, în semn de protest că nu au putut asista la meci in corpore. Totuşi, chiar şi aşa, parcă aceşti băieţi care au evoluat foarte bine (şi) sâmbătă, parcă ar merita mai mult de 3-400 de spectatori la un meci pe teren propriu. Poate, pe viitor…

FC BUZĂU – FC METALOGLOBUS BUCUREŞTI 4-1(2-0)

Au marcat: Cârstocea (8,40), Ciobanu (56-penalty), Neacşu (89), respectiv Ov. Herea (68)

FC BUZĂU:Stoian, Zamfir, Vârtej, Lopez, Oltean (Neacşu), Gaitan (Wiktorski), Cârstocea, Munteanu (Toma), Ekollo (Paţurcă), Ciobanu (cpt), Chică-Roşă (Rogac)  Antrenor: Cristian Pustai

METALOGLOBUS:Gavrilaş, Grosu (Plumbuitu), Lung, Caramalău, Sava, Coman (Lazăr), Mihai (Borţoneanu), Pandele (Sârbu), Florescu (Vraciu), Cl.Herea, Ov.Herea (cpt) Antrenor: Nicolae Grigore

Au arbitratCătălin Popa (Piteşti), Gabriel Stroe (Piteşti) şi Cristian Voicu (Focşani)

Observatori:Ionuţ Borcan (Ploieşti) şi Lucian Cârjă (Constanţa)

(Articol: Florian NECULAI / Foto: sportpictures.eu)