FC Buzău a depășit sâmbătă, deloc simplu, ambițioasa echipă Unirea Dej. La limită, destul de târziu, și golul decisiv a fost marcat în minutul 86, de fundașul polonez Kamil Wiktorski, care duce echipa antrenată de Cristian Pustai cu un pas mai aproape de play-off.

O echipă mică, dar ambițioasă, bine organizată și foarte periculoasă pe contraatac. Cam așa s-ar rezuma în câteva vorbe adversara de sâmbătă a buzoienilor. Cu intenția clară de a profita de absența celor trei piese de bază din lotul gazdelor, atacanții Chică-Roșă și Ciobanu, suspendați, plus accidentatul Zamfir, elevii antrenorului Dragoș Militaru au jucat deschis, promovând fotbalul spectacol propus de tehnicianul aflat în topul celor mai tineri antrenori din Europa, la numai 31 de ani și jumătate. Partitura repetată inclusiv la antrenamentele din apropierea Buzăului, mai précis de la Gălbinași, a fost foarte bine interpretată de oaspeți, aceștia cedând numai în ultimile minute și trecând pe lângă un rezultat cu adevărat notabil pentru ei.

Buzoienii au controlat jocul în prima parte, dar Pațurcă, Oteliță sau Ekollo nu au avut inspirația necesară pentru a marca și a dezgheța tabela de marcaj. Este adevărat, un mare merit îl are și portarul advers, care a “boxat” bine șuturile expediate de primii doi, în vreme ce al treilea a trimis pe lângă poartă din situații ideale. Vizitatorii nu au stat nici ei degeaba, la unul dintre contratacurile periculoase pe care le-au avut, Manole a fost blocat la finalizare de goalkeeperul Stoian. Pauză albă.

În repriza a doua, buzoienii forțează ofensiv. Intră pe parcurs Rogac, Vîrtej, Kanda și Ciprian Petre, dar prima ocazie a reprizei este semnată de același Manole pentru echipa din Dej. Șutul său în diagonală din careu este bine respins în corner de căpitanul de conjunctură al echipei buzoiene. Ekollo reușește în sfârșit să strecoare balonul în plasă, dar reușita este anulată pe motiv de offside.

Și vine minutul 86. Ciprian Petre execută scurt în careu un corner de pe dreapta, Gaitan încearcă să reia, dar șutul este blocat, balonul ricoșează la același jucător, care centrează ideal în careul mic la colțul lung, unde Wiktorski vine lansat, plutește deaspra tuturor și trimite imparabil cu capul sub transversală, punând practic capăt jocului.

O victorie scurtă, care însă consolidează poziția de play-off a echipei buzoiene. Mai ales că Slobozia, care părea o urmăritoare periculoasă, a pierdut duelul de la Iași, și a cedat locul în clasament unor echipe precum Poli Iași, FK Csikszereda sau Metaloglobus București, toate cu speranțe mai mult sau mai puțin îndreptățite la play-off. Tot în această rundă CSA Steaua a produs prima înfrângere lui FC Hermannstadt, tocmai la Mediaș. Pentru buzoieni urmează o deplasare dificilă la Avrig, unde va da piept peste două săptămâni cu CS Comunal Șelimbăr. Până atunci, emoții mari luni de la ora 16, când buzoienii își vor afla adversara din sferturile de finală ale Cupei României.

FC BUZĂU- UNIREA DEJ 1-0 (0-0)

A marcat:Wiktorski (86)

FC BUZĂU:Stoian (cpt), Oteliță, Wiktorski, Lopez,Oltean, Gaitan, Pațurcă, Cârstocea, Munteanu, Manea, Ekollo.  Au mai jucat Rogac, Vîrtej, Kanda,C.Petre și C.Toma   Antrenor: Cristian Pustai

UNIREA DEJ:Răilean, Kereki, Rus, Burdeț, Cătinean (cpt), Militaru, Roș, Blaj, Frăsineanu, Colian, Manole Au mai intrat pe parcursul jocului Al.Pop, Chira, Ad. Pop și Popescu ANTRENOR: Dragoș Militaru

Au arbitratClaudiu Marcu (Constanţa), Marian Carson (Constanţa) și Bianca Florea (Ploieşti);

Observatori:Marian Deaconu (Ploieşti) și Ciprian Anton (Suceava).

(Articol: Florian NECULAI)