O nouă înfrângere pentru FC Buzău, cea de-a patra în această ediţie de campionat. După ce acum două etape a trebuit să se recunoască învinsă de Şelimbăr, trupa lui Cristi Pustai pleacă fără punct de pe Stadionul Ghencea, după ce CSA Steaua s-a impus cu 1 la 0.
Golul gazdelor a venit repede, în minutu 16, prin reuşita lui Buhăescu. Atacantul venit de la Petrolul a plasat calm balonul din afara careului mic, după o centrare a lui Neacşu. Până la pauză, steliştii au trecut pe lângă majorarea scorului, dar Stoian, poate cel mai bun om al Buzăului, a reuşit să pareze şutul lui Drăghici.

VEZI AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Actul secund a început tot cu Steaua la conducerea jocului. Fostul echipier al Gloriei, Chipirliu, l-a servit excelent pe Rareş Enceanu, dar mjlocaşul născut la Zărneşti a şutat slab, permiţându-i lui Stoian să-şi treacă în cont încă o paradă.
Prima ocazie mare a Buzăului a venit la un sfert de oră după reluare, atunci când şutul lui Ciobanu a lovit bara. 10 minute mai târziu, elevii lui Cristi Pustai puteau egala, după lovitura de cap a lui Ekollo. Balonul a fost însă respins de pe linia porţii, după ce goalkeeperul Stelei fusese bătut. Până la final, FC Buzău nu şi-a mai creat ocazii mari, astfel că gruparea din Crâng a plecat învinsă din Ghencea. În ciuda eşecului, Buzăul încheie anul pe loc de play-off.
FC Buzău: R. Stoian, Oteliţă (Zamfir), Vîrtej, Ghinga (cpt.) (Paţurcă), Oltean, Gaitan (C. Petre), Lopez, Munteanu (Cârstocea ), Ekollo, Ciobanu, Chică-Roşă (Manea) Antrenor: Cristian Pustai
Text: Andrei Solomon – Campus Media, Foto: Andrei Piţigoi – Buzăul Sportiv