Ultimele două partide din acest an ale juniorilor U19 de la FC Buzău au fost şi cele mai importante. Elevii lui Nicolae Anton au reuşit să câştige atât în campionat cât şi în Cupa României.

De departe cel mai frumos şi important succes a fost în cadrul 16-imilor CUPEI, unde FC Buzău a reuşit să învingă LPS Buzău, formaţie care evoluează în Liga Elitelor. Chiar dacă echipa lui Ionuţ Damir a reuşit să deschidă scorul, Pâslaru a egalat şi a dus partida în prelungiri şi mai apoi la executarea loviturilor de departajare. Aici, elevii lui Nicolae Anton au avut mai multă luciditate decât adversarii şi au reuşit să se impună cu scorul de 3 la 1.

De menţionat că în următoarea fază a competiţiei, care este programată la primăvară, s-au calificat patru echipe din Campionatul Naţional, printre care şi FC Buzău, şi 12 din Liga Elitelor.

Performanţa obţinută de elevii lui Nicolae Anton este completată şi de evoluţia din Campionatul Naţional. Ei au reuşit să se califice în play-off-ul competiţiei şi, mai mult, după primele patru etape conduc în clasament cu 28 de puncte, unul peste ocupanta locului secund, LPS Vaslui şi cinci faţă de CSM Galaţi.

În ultima etapă disputată în acest an, FC Buzău a învins, pe terenul sintetic de la Râmnicu Sărat, LPS Galaţi cu scorul de 5 la 1, după ce în etapa precedentă reuşise să scoată un egal, 1 la 1, la Vaslui.

„Pentru noi a fost un sfârşit de an foarte bun. Sunt mulţumit de jucătorii mei şi cred că este loc şi de mai mult dacă ţinem cont de potenţialul fotbalistic pe care îl au. Să sperăm că ne vom îmbunătăţi jocul şi că vom continua pe un drum ascendent, atât în campionat, cât şi în Cupa României”, a declarat Nicolae Anton, antrenorul FC Buzăului.

Cupa României, 16-imi de finală

FC Buzău – LPS Buzău 1-1 (0-1) / 3-1 d.pen.

FC Buzău: Toader – Şindrilaru, Preda, Calotă, Tănase, Lazăr, Pavel, Ivan, Manea, Ştefan, Pâslaru. Au mai jucat: Rafira, Popescu, Munteanu.

Campionatul Naţional U19 / Seria 2 / Etapa 4

FC Buzău – LPS Galaţi 5-1 (2-0)

Au marcat: Neacşu, Manea, Călin, Lazăr, Ştefan

FC Buzău: Toader – Agrosoaie, Preda, Calotă, Şindrilaru, Pavel, Ivan, Manea, Lazăr, Neacşu, Pâslaru. Au mai intrat: Ştefan, Rafira, Munteanu.

(Gabriel Cernat)