Odată cu disputarea meciului amical cu Metalul, câştigat de elevii lui Cristi Pustai cu scorul de 5 la 1, FC Buzău a încheiat şi prima parte a perioadei de pregătire din această iarnă. „Profesorul” este mulţumit de modul cum a decurs pregătirea în cantonamentul de la Râmnicu Sărat, dar şi de faptul că nu sunt probleme medicale serioase, la finalul acestuia. Urmează patru săptămâni în care tehnicienii FC Buzăului să îşi aducă elevii la parametri optimi şi în acelaşi timp să contureze un prim”11” cu care să abordeze la cotă maximă cele trei partide rămase de disputat din campionatul regular.

„A fost o perioadă pe care am trecut-o cu bine, fără accidentări foarte grave. O pregătire bună, deşi este o perioadă grea. Să sperăm că de acum încolo, în cele patru săptămâni rămase până începe campionatul, să avem şi jocuri de verificare bune în care să evoluăm bine, pentru a aborda în forţă cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat. Am făcut, în această perioadă, două jocuri de verificare cu două echipe de Liga 3. Au fost bune, jocuri în care s-a văzut diferenţa de ligă, cum era şi normal să se vadă şi de acum încolo sper să începem să aducem jucătorii în formă, pentru că noi avem un nucleu de bază şi iarna prea multe noutăţi nu prea sunt la echipă. Printre noutăţi, să zicem aşa, îi avem pe Neicuţescu, Sălceanu şi Dorin Burlacu. Nu sunt foarte mulţi, dar sunt jucători pe care sperăm să-i integrăm cât mai repede. Am avut o perioadă grea, să sperăm că am trecut peste ea şi de acum încolo vom cristaliza primul „11” şi să intrăm repede în formă.”, a declarat Cristian Pustai după partida de astăzi cu Metalul.

FC Buzău mai are programate, până la reluarea campionatului, încă patru partide de verificare:

1.FC Buzău – Metaloglobus Bucureşti
(sâmbătă, 5 februarie, Buzău/Rm. Sărat)
2.Metaloglobus Bucureşti – FC Buzău
(miercuri, 9 februarie, Bucureşti)
3.CSM Focşani – FC Buzău
(sâmbătă, 12 februarie, Focşani)
4.FC Buzău – Politehnica Iaşi
(miercuri, 16 februarie, Stadionul „Gloria” – Buzău)

Meci amical |  AS Fotbal Club Buzău – AFC Metalul Buzău: 5-1 (3-1)
Pentru FC Buzău au marcat: Cristian Ciobanu (10’ pen., 41, 52), Alin Cârstocea (13’), Alin Manea (70’)
Cristian Pustai a început cu: Relu Stoian – Radu Zamfir, Ariel Lopez, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Alin Cârstocea, Pablo Gaitan, Alexandru Munteanu, Malolo Ekollo, Cristian Ciobanu, Adi Chică Roşă.
În partea a doua a jocului au mai intrat: Cristian Avram – Paul Paţurcă, Bogdan Oteliţă, Dorin Burlacu, Tudor Oltean, Mihai Neicuţescu, Dieudonne Kanda, Ciprian Petre, Alin Manea.

28 ianuarie 2022, Stadionul „Metalul” – Buzău