Buzăului i-au trebuit 28 de minute să deblocheze tabela, în partida cu FC Braşov. Asta pentru că echipa oaspete s-a apărat cu toate liniile încă de la începutul meciului.  Alex Munteanu a recuperat la 30 de metri de poarta adversă, a centrat la colțul lung pentru Pațurcă, decarului buzoian rămânîndu-i de îndeplinit o simplă formalitate, aceea de a împinge mingea în plasa lui Mutu. Pe finalul primei reprize, oaspeții au încercat câteva atacuri timide, nereușind însă să pună în pericol poarta apărată de Stoian.
În actul secund, Ciprian Petre și compania au făcut pasul în spate, dar atacurile Brașovene au fost total lipsite de contondență. Cea mai mare ocazie a aparținut tot gazdelor, dar Rogac, intrat în locul lui Munteanu, a ratat intercepţia, de la un metru distanță.
Pe final, FC Buzău, echipa mai matură, a reușit să conserve fără mari emoții rezultatul, în ciuda eforturilor, heirupiste ce-i drept, ale oaspeților. Grație celor 3 puncte obținute azi, FC Buzău se situează pe poziția a cincea a ligii secunde, cu 28 de puncte, la 6 lungimi de Csikszereda, ocupanta locului 7, cu mențiunea că echipa din secuime a disputat doar 14 partide. Etapa viitoare, buzoienii vor juca pe Ghencea, cu CSA Steaua. Până atunci însă, urmează meciul de cupă cu Voluntari, programat de Ziua Națională, de la 15.30.
FC Buzău: Stoian, Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Oltean, Munteanu (Rogac), Lopez, Gaitan, C. Petre (cpt.)(Toma), Paţurcă, Chică-Roşă (Manea)    Antrenor: Cristian Pustai
(Andrei Solomon – Campus Media)