Se pare că elevilor lui Cristian Pustai le priesc adversarii care se numesc Unirea. Cel puţin, aşa putem concluziona după cele văzute sâmbătă. După ce acum câteva etape au făcut instrucţie pe teren propriu cu Unirea Constanţa, administrându-le un sec 14-0,
de data aceasta buzoienii s-au oprit doar la jumătate în deplasarea de pe malul Dunării. De unde şi replica haioiasă a unui hâtru din anturajul echipei buzoiene, care remarca şi el cât de bine merge treaba în jocurile cu Unirea şi regreta că nu există mai multe echipe în competiţie care să se numească aşa…
Jocul de la Brăila a fost unul fără istoric. Diferenţa dintre cele două echipe a fost cât se poate de clară, iar buzoienii au marele merit de a fi tratat jocul cu profesionalism şi maximă seriozitate. De partea cealaltă, gazdele au încercat din răsputeri să lupte, dar au dat de un adversar superior şi foarte motivat.
Jocul a început furtunos, şi în chiar minutul 1 portarul buzoian Stoian intervine salvator în faţa atacantului Răducan, blocându-l in extremis cu un reflex de zile mari. Acţiunea se mută rapid la cealaltă poartă, unde goalkeeper-ul gazdelor e pus la încercare de Ciobanu şi Munteanu, dar se descurcă şi el onorabil. Nu se mai poate opune însă deschiderii scorului, survenită în minutul 13, după ce tânărul Oltean pătrunde în careu şi şutează violent spre poartă, mingea poposind în plasă după ce în prealabil izbise transversala.
Buzoienii încearcă să profite de momentul bun, Lopez şi Chică-Roşă îl remarcă din nou pe portarul advers, iar Ekollo înscrie cu un şut plasat din careu, la vinclu, şi măreşte avantajul oaspeţilor pe tabelă, în minutul 32. După ce Gaitan îl pune şi el la treabă pe portarul Brăilei, începe recitalul atacantului Chică-Roşă, cel care a lipsit atât de mult în etapa anterioară. Acesta combină bine cu căpitanul Ciobanu, apoi finalizează simplu din careu, pentru 0-3. Cu cinci minute înainte de final, Chică-Roşă trece în postura de servant, centrează bine de pe dreapta până la Ekollo,care preia şi marchează simplu din careu. Repriza se închieie cum a început, ca într-un roman al lui Rebreanu, cu o nouă paradă eficientă a portarului Relu Stoian de la FC Buzău.
După reluare jocul se desfăşoară după aceleaşi coordinate – Munteanu centrează perfect de pe dreapta şi Chică-Roşă marchează din careu. După o nouă ocazie care îi aparţine, acelaşi atacant ia bine faţa unui fundaş şi înscrie nestingherit din careu pentu 0-6. Atacantul buzoian îşi încheie numărul cu un nou gol, în minutul 85, după ce reia cu capul din careu, în urma unui corner.
Pe final de partidă, gazdele sunt mai active. Cocârlă trage bine, dar Stoian este la post, pentru ca pe final mingea să ajungă în poarta buzoiană, spre entuziasmul general al asistenţei. Numai că reuşita, validată iniţial, este anulată pe motiv de offside. La fel cum golul marcat de Kanda pentru buzoieni este anulat pe motiv de henţ.
 În ultimile minute golul pluteşte în aer la poarta gazdelor, dar Ghinga, Paţurcă, Neacşu sau Wiktorski nu găsesc finalizarea potrivită şi rezultatul final rămâne cel stabilit în minutul 85.
Un meci fără istoric,dominat autoritar, controlat şi câştigat pe merit de echipa mai valoroasă şi mai experimentată În ciuda scorului –fluviu şi a faptului că urmează un meci dificil, antrenorul Pustai a păstrat presiunea şi piesele de bază în teren până la final, deşi terenul a fost cum nu se poate mai rău, iar oboseala s-a acumulat. Acest succes consolidează poziţia de play-off pentru FC Buzău, iar următoarea reprezentaţie a formaţiei buzoiene va fi vineri, când va da piept cu o echipă mult mai solidă, care a şi condus clasamentul câteva etape, Unirea Slobozia. Deci, din nou Unirea…oare să fie la fel?
„Ne-am pregătit pentru acest joc, l-am luat în serios. Ştiam că suprafaţa de joc este o problemă aici la Brăila dar poate că am avut şi noroc astăzi, pentru că în loc de un teren tare şi denivelat am avut unul denivelat şi mai moale. Mă aşteptam să îl câştigăm pentru că îmi doresc ca fiscare meci să îl câştigăm. Mai mult, îmi doresc să fim foarte hotărâţi pentru că numai aşa putem să ne menţinem în play-off. În momentul ăsta cred că aici ne este locul. Dar o să vedem. Mai avem vineri un meci foarte important cu Slobozia şi dacă reuşim să îl câştigăm eu zic că în proporţie de 80-85 la sută am făcut pasul important spre play-off, chiar dacă mai sunt de jucat meciuri”,a declarat la finalul partidei, Cristian Pustai, antrenorul formaţiei din Crâng.
DACIA UNIREA BRĂILA- FC BUZĂU 0-7 (0-4)
Au marcat: Oltean (13), Ekollo (32,40), Chică-Roşă (37, 54, 74, 85)
DACIA UNIREA:C. Andrei, Pătlăgică  (Paliu), Moroianu, Ciobanu, Stănciulescu,  Taciuc, Şandru (Petrache), Apostol  (Fl. Lungu), Cocîrlă, R. Stănescu (Duţu), Răducan. Antrenor: Florentin Petre
FC BUZĂU:Stoian, Zamfir (Oteliţă), Wiktorski, Lopez, Oltean (Neacşu), Gaitan, Cârstocea (Paţurcă),  Munteanu (Ghinga), Ekollo, Ciobanu (Kanda), Chică-Roşă  Antrenor: Cristian Pustai
Au arbitratIulian Dima (Bucureşti), Voicu Cristian (Focşani) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ);
Observatori:Gheorghe Moise (Bucureşti) şi Bogdan Gheorghiţă (Vaslui).
(Articol: Florian NECULAI / Foto: Sorin Pană – Sportul Ilustrat)